23948sdkhjf

Nestlé hoppar av som Pride-sponsor efter protester

Det schweizisk jätteföretaget Nestlé annonserades för två veckor sedan som sponsor till den danska World Pride-organisatören Copenhagen 2021 som anordnar Pride i Köpenhamn.

Nyheten om sponsoravtalet togs inte emot väl och protester utbröt i sociala medier och stylisten Andree Wendel Hoxfeldt som tänkt delta på festivalen valde att hoppa av i protest.
Då valde Nestlé och Copenhagen 2021 att avsluta samarbetet.

– Vi inser att vi behöver ta tid för att prata med och lyssna till vårt community när vi engagerar oss med partners och sponsorer som kan orsaka oro hos vissa personer, men det här kan vi inte göra med mindre än tio dagar till vårt evenemang. Av den här orsaken har Copenhagen 2021 och Nestlé gemensamt beslutat att säga upp vårt avtal, säger Copenhagen 2021 kommunikationschef Steve Taylor i en kommentar.

Anledningen till protesterna mot Nestlé är bland annat anklagelser om skövling av regnskog, användande av barnarbetskraft och den marknadsföring av bröstmjölksersättning som skedde i fattiga länder under 70-talet.

Nestlé har till QX meddelat att även om sponsoravtalet är avslutat kommer företaget att fortsätta att främja mångfald och mänskliga rättigheter.

– Vårt sponsringsavtal för WorldPride & EuroGames 2021 har avslutats. Detta förändrar dock inte vårt engagemang för att främja mångfald, inkludering eller mänskliga rättigheter på något sätt. Vi respekterar och främjar mänskliga rättigheter i hela vår verksamhet och värdekedja, i linje med FN:s vägledande principer och de tio principerna i FN:s Global Compact, skriver Nestlé i en kommentar till QX.

Starbucks som delvis ägs av Nestlé kommer att kvarstå som sponsor till Copenhagen 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078