23948sdkhjf

Ny smartare salladsbägare med integrerad dressingsbehållare

Tyska förpackningsmaskintillverkare Illig Maschinenbau har utvecklat en ny förpackning för sallader med dressing.

Förpackningen i tre delar är helt gjord av plasten APET, vilket underlättar sortering av förpackningen för återvinning efter avnjuten måltid. Dessutom har den en unik konstruktion varigenom åtgången av förpackningsmaterial minskar.

ILLIG gick igenom sin "Pactivity 360"-process med kunden Hotpack Packaging Industries LLC i Dubai, Förenade Arabemiraten, för att utveckla den smarta förpackningen, som består av tre delar. En salladsbägare, ett tätslutande lock och en behållare för dressing integrerad i lockets insida.

Utvecklingen av verktygs- och produktionssystemet skedde under verktygsparaplyet Toolsys. Alla nödvändiga processer från att skapa en applikationsprofil, utveckling, design och produktion till idrifttagning av hela termoformningssystemet inklusive verktygssatsen utfördes från denna enda plattform.

Locket har en diameter på 122 mm och en tjocklek på 0,4 mm APET-film. Medan lockets storlek är fixt kan bägarens storlek i volym varieras med olika dragdjup. Detta innebär att försäljningsvolymen flexibelt kan justeras för att passa aktuella produktvarianter. Genom att eliminera det separat locket till dressingsbehållaren, som istället har samma lock som bägaren, sparas förpackningsmaterial.

ILLIG utvecklade, konstruerade och tillverkade verktyget för locket med den unika underskärningen för integrering av dressingbehållaren på kort tid. Verktyget för lock med 20 kaviteter är redan i drift hos kunden på ett ILLIG IC-RDK 80-produktionssystem som producerar över 40 000 lock per timme.

Förpackningssystemet uppfyller höga hygienstandarder, dressing och sallad kan fyllas utan att dessa vidrörs. En annan fördel är att dressingsbehållaren, som är säkert fixerad i bägarens lock under hela distributionen, inte påverkar produkten utan de känsliga salladsbladen är skyddade.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111