23948sdkhjf

Stockfiller tar in ny vd

Stockfiller tar in en ny extern vd. Bengt Eliasson, med bakgrund i bland annat Coop, Ica och Movement Group, ska föra företaget till nästa nivå, enligt ett pressmeddelande.

Stockfiller startades av Jesper Janneson och Christopher Jonsson för fem år sedan som en tjänst för leverantörer och inköpare inom livsmedelsbranschen. Det är en digital plattform som underlättar för butiker, restauranger och kiosker att göra effektiva inköp från producenter och grossister som går utanför de centrala flödena. Samtidigt som leverantörerna snabbt och effektivt fått en ny kanal att nå ut med sina produkter.

I dag är drygt 5 000 butiker och restauranger i Europa anslutna till plattformen, merparten i Sverige, samt mer än 600 leverantörer.

– Med sina erfarenheter från såväl dagligvaruhandel, leverantör och teknikföretag är Bengt Eliasson rätt person att förvalta och utveckla det vi har byggt upp, säger Jesper Jannesson, en av grundarna.

.På Bengt Eliassons meritlista finns bland annat affärsutvecklande befattningar inom Ica, Coop, Unilever/ GB Glace samt IBM.

– Det har alltid funnits en röd tråd genom mina val av befattningar, det är att jobba för en mer dynamisk och konsumentstyrd detaljhandel, säger Bengt Eliasson.

Under våren presenterade och testade Stockfiller flera nyheter. Bland annat en sampackslösning i samarbete med Bring Frigo som ger leverantörerna möjligheter att snabbt få iväg mindre partier. En annan tjänst är Stockfiller Klipp som hjälper livsmedelsföretag att enkelt hitta köpare av mindre partier, överproduktion eller säsongsvaror.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094