23948sdkhjf

Pastaföretag värvar nordisk vd från Fazer

Fredric Ankarcrona ska få Giovanni Rana att växa i Norden.

Pastaföretaget Giovanni Rana vill växa i Norden och har därför tillsatt en ny tjänst som nordisk vd. Fredric Ankarcrona har rekryterats till bolaget för att i vd-rollen stödja bolagets tillväxtstrategi för sin fyllda färska pasta. Han tillträder den 1 oktober.

– Jag ser fram emot att erbjuda Ranas goda italienska färska pastabaserade måltidslösningar till konsumenter över hela Norden. Det finns fortfarande så mycket kvar att göra för att leverera på Giovanni Ranas vision från 1962 även i Norden, kommenterar Ankarcrona.

Fredric Ankarcrona har en bakgrund som entreprenör och från flera sälj-, marknads- och chefsroller inom globala FMCG-företag. Närmast kommer han från Fazer Lifestyle Foods där han har varit kommersiellt ansvarig. På hans cv finns även tjänster på Keter, Himla, Reckitt Benckiser och Procter & Gamble utöver flera egna start-ups. 

– Rana befinner sig på en stark tillväxtresa och det är med glädje vi välkomnar Fredric till vårt passionerade team. I nära samarbete med våra nordiska distributörer, såsom Di Luca i Sverige, och våra agenter ser vi fram emot att se Fredric expandera vår nordiska affär, säger Gian Luca Rana, vd Pastificio Rana, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109