23948sdkhjf

Leröy tar hjälp av Orkla när ny anläggning ska bemannas

Leröy bygger nytt och Orkla flyttar - då kan personalen stanna kvar.

Orkla har tidigare meddelat att de flyttar sin kexfabrik från Kungsälv till Riga i Lettland. Samtidigt arbetar Leröy just nu med att bygga en ny sjömatsanläggning i området vilket kommer att kräva ett trettiotal nya medarbetare. Därför kommer de två företagen nu samarbeta för att se till att kompetens kan flyttas från det ena företaget till det andra.

– Vi är övertygade om att mycket av den kompetens som Leröy söker finns bland våra medarbetare i kexfabriken i Kungälv, säger Ted Falkman, fabrikschef Kungälv, Orkla Confectionery & Snacks i en kommentar.

Till en början kommer det att handla om att rekrytera produktionsledare till den nya anläggningen och dessa kommer sedan att vara involverade i rekrytering av operatörer.

– Vi kommer att annonsera internt i Orklas kexfabrik och jag tror att vi kan hitta många bra kandidater där, säger Jonas Lundberg, platschef på Leröy.

Orklas produktion i Kungälv kommer att pågå fram till och med den 20 november 2022.
 – Vår målsättning är att ingen ska stå utan sysselsättning den dagen vi stänger och samarbetet med Leröy är en viktig kugge i det arbetet, säger Ted Falkman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094