23948sdkhjf

Här bygger Leröy nytt sjömatcenter

Under tisdagen togs det första spadtaget för Leröys nya anläggning för färsk fisk i Kungälv, norr om Göteborg.

– Detta är en viktig milstolpe för Leröy i Sverige. Vårt nya sjömatcenter kommer att innebära ett enormt uppsving för hela vår verksamhet och ett stort kliv framåt i förbättrad miljöeffektivitet. För våra kunders del kommer det att innebära att vi kan förkorta ledtiderna och leverera ännu färskare fisk, samtidigt som vår förmåga att erbjuda nya produkter och tjänster stärks. säger Mattias Gunnarsson, vd för Leröy Seafood i en kommentar.

Det nya sjömatcentret blir cirka 6 000 kvadratmeter och kombinerar ett modernt högeffektivt distributionscenter med portionering och packning av färsk fisk, vilket Leröy tidigare har implementerat i flera länder i Europa. Anläggningen kommer även att inkludera ett retursystem av förpackningsemballage, både på råvaru- och färdigvarusidan.

Med på byggstarten var förutom vd Mattias Gunnarson även representanter från City Finansiering och BRA Bygg som deltar i projektet. Även Norges ambassadör i Sverige, Christian Syse, var på plats under dagen.

– I mitt jobb som ambassadör så kopplas jag ofta in när det är problem som behöver lösas. Det är därför extra glädjande att nu i stället få delta när ett norskt företag satsar i Sverige och bygger en anläggning för framtiden. Jag önskar Leröy all lycka till med etableringen och den vidare utvecklingen på den svenska marknaden, säger han i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078