23948sdkhjf

Simris Alg tyngdes av engångskostnader

Simris Alg, ett bioteknikbolag som utvecklar ingredienser från mikroalger, hade en nettoomsättning på 2,0 miljoner kronor (1,1) under det tredje kvartalet 2021. Rörelseresultatet uppgick till -10,7 miljoner kronor (-4,6).

Under tredje kvartalet har rörelseresultatet belastats med engångskostnader om totalt 6,7 miljoner kronor för bland annat omstrukturering och nedskrivning av anläggningstillgångar och lager.

Kassaflödet från löpande verksamhet blev -3,7 miljoner kronor (-3,4) och likvida medel vid periodens slut var 1,7 miljoner (10,7).

"Det har varit sex tuffa månader och många svåra beslut som har fattats. Det är min, och styrelsens, tydliga uppfattning att det har varit helt nödvändiga beslut för att säkra upp bolagets framtid och verkligen frigöra de värden som finns i våra alger. Att inte genomföra några förändringar var inte ett alternativ. Simris Algs tidigare strategi hade kommit till vägs ände. Vi har fortfarande mycket hårt arbete framför oss och mycket kvar att bevisa för er aktieägare, men med den nya strategin på plats, sänkt kostnadsmassa, upprensad balansräkning och de första B2B-ordrarna på plats så är vägen mot försäljningstillväxt och lönsamhet tydligt utstakad", kommenterar styrelseordförande Steven Schapera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109