23948sdkhjf

HK Scan går in i Gårdsfisk

Går in som delägare i Årets Klimatbonde.

HK Scan inleder ett nytt samarbete Gårdsfisk och går in som delägare i företaget som nyligen vunnit priset som Årets klimatbonde av Svenskt Sigill och som i höstas även tilldelades det anrika Livsmedelspriset.

Trenden är tydlig; konsumenterna önskar en mer varierad livsmedelskonsumtion. Den förändringsresa som HK Scan inlett, och som samarbetet med Gårdsfisk visar på, är därför förvisso historisk för det tidigare renodlade kött- och charkföretaget HK Scan, men känns samtidigt helt självklar, säger Lars Appelqvist, vd HK Scan Sverige, i en kommentar.

Samarbetet innefattar försäljning, distribution och produktion av samtliga Gårdsfisks produkter. Det innebär också en möjlighet att kunna erbjuda HK Scans leverantörer, de svenska gårdarna, möjlighet till diversifiering av verksamheten. Vid sidan av HK Scan ansluter även investeringsbolaget Novax till ägarskaran vid sidan av befintliga ägare, såsom LRF Ventures.

Vår vision är att erbjuda konsumenterna världens mest hållbara fisk. Samarbetet med HK Scan är en viktig förutsättning för att uppnå den visionen. Det innebär att vi kan öka både vår produktionsbas, gårdarna, och distributionen av våra produkter till en bred målgrupp över hela Sverige, säger Johan Ljungquist, vd och grundare, Gårdsfisk.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078