23948sdkhjf

Systembolaget värvar CFO från Ica Sverige

Systembolagets nya ekonomidirektör har ett längre förflutet i dagligvarubranschen.

Merlin Poljak tillträder rollen som ny ekonomidirektör, CFO, på Systembolaget senast den 15 maj nästa år.

Han ska ingå i Systembolagets företagsledning och kommer närmast från en liknande roll hos Ica Sverige där han varit CFO sedan 2013. Dessförinnan arbetade Merlin Poljak som ekonomidirektör på Rimi Baltic. 

– Merlins gedigna erfarenhet inom detaljhandeln i kombination med hans ledarskap och personlighet gör att han kommer att passa mycket bra in. Systembolagets vision – ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada, lever hos alla medarbetare, butiker och huvudkontor. Den kommer också att leva hos mig och Merlin, när vi väl tillträder våra tjänster under 2022, säger Ann Carlsson, tillträdande vd för Systembolaget, i en kommentar.

Merlin Poljak har även ett förflutet från flera ledande poster inom Electrolux-koncernen.

– Jag är mycket glad och stolt över att få börja som CFO på Systembolaget och att få vara med på resan framåt. Systembolaget är ett spännande bolag med ett ansvarsfullt uppdrag och jag ser fram mot att tillsammans med mitt team bidra till utvecklingen, säger Merlin Poljak, tillträdande ekonomidirektör på Systembolaget, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094