23948sdkhjf

Ny karamellpackare på Prosweets

Uppladdningen inför nästa års mässor har börjat. En av dem är ProSwetts i Köln som bjuder på en rad förpackningsmaskinutställare. En är Theegarten-Pactec som premiärvisar ett nytt förpackningssystem för chokladprodukter.

Den internationella leverantörsmässan Prosweets, 30 januari till 2 februari 2022, inleder mässåret för alla förpackningsutställare. Det är ett evenemang som man inte får missa om man är i konfektyr- och snacksbranschen och den optimala plattformen för leverantörer att visa upp sina produkter och lösningar.

Dresden-baserade Theegarten-Pactec kommer att presentera sina senaste skräddarsydda lösningar. Företag är tillverkare av förpackningsmaskiner för små konfektyrprodukter. En höjdpunkt på mässan hos Theegarten-Pactec blir en CHS förpackningsmaskin optimerad för chokladprodukter, som klarar olika typer av omslagningsvarianter, och med den nyligen integrerade förpackningstypen ”envelope fold”.

Maskinen har utvecklats speciellt för att förpacka chokladprodukter på ett försiktigt och skonsamt sätt. Redan 2020 optimerade Theegarten-Pactec maskinen för den förpackningsform som kallas för ”double-twist wrapping” och uppnådde en produktion på upp till 1 800 produkter per minut. I våras    genomgick maskinen i industriella tester och har haft stor framgång hos kunderna.

Med den nya ”envelope fold” varianten packas små chokladpraliner effektivt med en hastighet av 800 produkter per minut. Men företaget hoppas man uppnå en produktion på 1 200 produkter per minut via en enkelspårig inmatning och så många som 1 600 produkter per minut med två spår.

CHS:en är särskilt flexibel när det kommer till vilken typ av omslag den kan hantera. Den kan växla mellan nio olika förpackningstyper: dubbeltwist, skyddande twist, toptwist, sidotwist, folieomslag, bottenvikt, sidovikt, vikt á lá Vienna fruit och nu även kuvertvik. Maskinen gör det möjligt att snabbt byta omslagstyp och format på bara fyra timmar.

De flesta förändringar kräver endast en person. Prismedvetna kunder kommer sannolikt också att vara nöjda med att den nödvändiga omslagsstilen är lätt att eftermontera, oavsett hur deras CHS ursprungligen var konfigurerad när de köpte den, menar Theegarten-Pactec.

Maskinens modulära design gör den idealisk för en rad produkter och omslagstyper vars efterfrågan varierar med årstiderna. CHS möjliggör således högkapacitetsutnyttjande under hela året även med allt kortare produktlivscykler. Maskinköpare kan snabbt reagera på nya marknadskrav, som ändrad produktstorlek, och eftermonteras med nya format eller omslagstyper utan höga merkostnader.

Från tidigare möjlig produktlängd på 16 till 45 mm, erbjuder det nya systemet en rad längder mellan 16 och 60 mm. Theegarten-Pactec har också gjort justeringar av bredden – tidigare 12 till 25 mm, nu 12 till 35 mm – vilket öppnar upp för ännu fler användningsmöjligheter för kunderna.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093