23948sdkhjf

Lohilo säger upp en fjärdedel av bolagets anställda

Organisationen blev för stor, ineffektiv och oflexibel under 2021.

Lohilos stora satsning under 2021 höll inte. Nu tvingas foodtechbolaget börja det nya året med att backa tillbaka och göra sig av med en fjärdedel av sina anställda. 

Bolaget hade för ett år sedan 68 anställda. Satsningen på 15 nya roller gjorde att Lohilo växte snabbt och den 30 september 2021 hade företaget 83 anställda. 

Grundaren Richard Hertvig, som i oktober återtog vd-posten i bolaget, medger i ett pressmeddelande att organisationen blivit för stor, ineffektiv och oflexibel. Förhandlingar har nu påbörjats med facket om att genomföra en omorganisation som innebär en minskning med 20-talet anställda.

I den senaste kvartalsrapporten uppgav Hertvig att målsättningen är att under 2022 vända resultatet och skapa lönsamhet i koncernen och flaggade för ett ökat fokus på försäljning med bibehållen eller förbättrad marginal samt minskade kostnader. Den nya organisationen, som planeras träda i kraft den 1 februari 2022, ska enligt bolaget skapa en mer effektiv och starkare säljorganisation med förstärkta synergier över kategorierna.

– Vi har nu möjlighet att bygga en effektiv, lönsam och resultatinriktad organisation där varje individ känner sig delaktig och vet sina och bolagets mål. Det skapar möjlighet till lönsamhet redan i mitten av 2022, fortsätter Richard Hertvig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11