23948sdkhjf

Räddar 36 ton rödbetor

Pandemin gjorde att efterfrågan från storkök och restaurang minskade kraftigt och överskottet på kokta rödbetor var ett faktum.

Efter årsskiftet släpper Rscued en rödbetshummus gjord på räddade rödbetor från Orkla. Totalt undviker man att 36 ton fullgod produkt kasseras i onödan.

- När Felix ringde och berättade att han hade tonvis med klyftade rödbetor i frysen, tänkte jag, detta bara måste vi kunna göra något av. Jag går ju igång på allt som är mission impossible, säger Truls Christenson, medgrundare till Rscued.

Vi hade ett problem, tillsammans med Rscued fann vi en lösning och nu släpps en helt ny produkt. Det har varit så kul att få se hur en vild idé som räddad rödbetshummus har gått och blivit verklighet, säger Felix Richter på Orkla.

Under hösten har det produktutvecklats recept, provsmakats, räknats på logistikapparater och letats försäljningskanaler. Nu är man i mål.

36 ton kokta klyftade rödbetor räcker till ca 180 000 kg rödbetshummus, eller motsvarande 900 000 burkar á 200g. Att rödbetorna förvaras fryst gör att man kan producera rödbetshummusen löpande under lång tid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109