23948sdkhjf

Signal & Andersson blir majoritetsägare i slakteri

Signal & Andersson utökar ägandet i A.J Dahlberg Slakteri.

Familjeföretaget Signal & Andersson Charkuterifabrik har valt att utöka sitt ägande i A.J Dahlberg Slakteri från 40 procent till att nu bli majoritetsägare i bolaget.

Syftet med affären är att båda företagen ska ha en stabil grund för långsiktig utveckling och produktion. Samtidigt fortsätter de både företagens affärssamarbeten som tidigare och den bestående strukturen fortgår.

– Affären gör att vi kan fortsätta vårt arbete med att knyta samman råvarukedjan från djuruppfödning, livsmedelsproduktion till konsument. Vi ser fram emot fortsatt affärsutveckling tillsammans med kunder, leverantörer, producenter och medarbetare hos både Signal & Andersson och A.J. Dahlbergs, säger Frederick Larsson, styrelseledamot och företrädare för femte generationen Larsson hos Signal & Andersson i en kommentar.

– Tillsammans blir vi det ”lilla” kompletta kött och charkföretaget. Entreprenörsdrivet och svenskägt med nära relationer till våra producenter, våra medarbetare och våra kunder. Vi gör skillnad och blir en spelare att räkna med under lång tid framöver, säger Magnus Larsson vd på A.J Dahlbergs

Signal & Andersson Charkuterifabrik startades i Göteborg 1906 och har drivits av samma ägarfamilj sedan start. A.J Dahlbergs slakteri i Brålanda etablerades redan 1888 och idag Sveriges näst största privatägda slakteri.

Tillsammans omsätter de båda bolagen idag drygt 1,2 miljarder kronor och har en produktion på cirka 30 000 ton per år och en personalstyrka på 220 personer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Polarbröd varslar 23 tjänster
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
Foodtech-bolag tar in 50 miljoner – ska öka expansionstakten
Nu inleds rättegången mot ägaren av uppmärksammad äggård
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.11