23948sdkhjf

HK Scan ser återhämtning inom foodservice

Ökade råvarupriser påverkade dock sista kvartalet.

HK Scan Sverige lyckades förbättra sitt rörelseresultat, jämförbar EBIT, med 3,9 miljoner euro till 22,9 miljoner euro under 2021, det framgår av den senaste årsrapporten.

Nettoomsättningen för HK Scan Sverige uppgick till 700,4 miljoner euro, vilket är en ökning med 5,8 procent inklusive valutaeffekt.

Det förbättrade resultatet beror på en ökad försäljning av premiumprodukter under varumärket Scan, en påbörjad återhämtning av foodservice-försäljningen samt ett framgångsrikt turnaround-program. Resultatförbättringen saktade dock in något under det fjärde kvartalet på grund av ökade energi- och råvarukostnader.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera ett så starkt resultat, som vi uppnår tack vare det svenska teamets stora engagemang, våra starka varumärken och ett gott samarbete med våra leverantörer och kunder. Vi ställer om och levererar på våra mål trots utmaningar i vår omvärld och ökar våra marknadsandelar när det gäller kärnverksamheten, säger Lars Appelqvist, Executive Vice President för HK Scan Sverige i en kommentar.

HK Scan-gruppen såg under samma period sin nettoomsättning öka något till 1 815 miljoner euro (1 718). För gruppen som helhet var utvecklingen tudelad där både den svenska och den finska verksamheten förbättrade sina EBIT samtidigt som marknaderna i Baltikum och Danmark försvagades.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062