23948sdkhjf

Hatt tar över klubban i Svensk Kooperation

Anna Karin Hatt, vd och koncernchef för LRF, är sedan den 4 februari ny ordförande i Svensk Kooperation.

Hon tar över efter Marie Nygren något i förtid, eftersom Nygren lämnat sin roll som vd för KF, för att bli tf vd för Coop Sverige.

Som ny KF-representant och vice ordförande i Svensk Kooperation går Anders Dahlquist-Sjöberg, vice vd på KF, in.

Ordförandeskapet i Svensk Kooperation roterar mellan LRF och KF.

Den övriga styrelsen i Svensk Kooperation består av Pernilla Bonde, vd för HSB; Petter Skogar, vd för Fremia; Karin Perers, ordförande för Mellanskog; Per Lindblad, vd för Landshypotek Bank samt Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect (adjungerad).

Anna Karin Hatt har 2021-2022 varit vice ordförande i Svensk Kooperation, och dessförinnan dess ordförande, 2019-2021

– Det känns oerhört roligt att på nytt få förtroendet att kliva in i rollen som ordförande för Svensk Kooperation. De svenska kooperativa och ömsesidiga företagen är med sina närmare 100 000 anställda och 500 miljarder i samlad omsättning en viktig och växande del av näringslivet. Att öka kunskapen om vår del av näringslivet, och säkra att de kooperativa och ömsesidiga företagen har lika goda förutsättningar att verka som verksamheter som drivs i andra företagsformer är en viktig och prioriterad uppgift för oss. Jag ser fram emot att tillsammans med Anders som ny vice ordförande och resten av styrelsen leda oss framåt i det viktiga arbetet, säger Anna Karin Hatt i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.345