23948sdkhjf

Lantmännen utser ny vd och koncernchef

Magnus Kagevik tar över när Per Olof Nyman går i pension.

I maj förra året meddelade Per Olof Nyman sin avgång och pensionering från rollen som vd och koncernchef för Lantmännen. Nu står det klart att Magnus Kagevik, nuvarande COO och chef för Lantmännens division Energi tar över Per Olof Nymans roll.

– Jag känner mig hedrad att ha fått styrelsens förtroende och utsetts till vd och koncernchef. Lantmännen är ett fint och spännande medlemsägt företag med unika förutsättningar både i den lantbruksnära verksamheten och i industrin. Jag ser fram emot att leda Lantmännen och tillsammans med alla medarbetare bidra till lönsamheten på våra medlemmars gårdar, säger Magnus Kagevik i en kommentar.

Magnus Kagevik tillträdde som chef för Lantmännens division Energi 2018, och har ingått i Lantmännens koncernledning sedan dess. År 2020 utsågs han till COO med övergripande ansvar för divisionerna Lantbruk och Energi. Tidigare har Magnus haft ett flertal ledande roller inom Assa Abloy och dessförinnan inom Whirlpool.

Per Olof Nyman har jobbat för Lantmännen sedan 2008 och varit vd och koncernchef där sedan 2011. Innan dess jobbade även han i ledande positioner på Whirlpool.

– Jag är stolt över det vi har åstadkommit – som företag och för svenskt lantbruk. Det känns bra att Magnus Kagevik tar vid som vd. Han har de senaste åren tagit ett kontinuerligt större ansvar för Lantmännens affärer. Jag önskar honom all lycka i sin nya och viktiga roll, säger Per Olof Nyman i en kommentar

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11