23948sdkhjf

Nestlé stoppar vissa varumärken i Ryssland

Schweiziska livsmedelsjätten Nestlé har beslutat att stoppa vissa varumärken i Ryssland, till exempel Kit Kat och Nesquik.

Det rapporterar Reuters.

Nestlé har fått kritik senaste veckorna för sitt beslut att inte pausa sin närvaro i Ryssland. Även om bolaget uppgett att det gjort betydande neddragningar av verksamheten i landet och stoppat all import och export utom nödvändiga produkter. Vidare har nya investeringar och marknadsföring stoppats.

"Vi gör ingen vinst på vår kvarvarande aktivitet", sade bolaget tidigare.

"Det faktum at vi, som andra livsmedelsföretag, förser befolkningen med viktig mat innebär inte att vi helt enkelt fortsätter som tidigare", hette det.

Nu skriver uppger bolaget att en majoritet av volymen som fanns före kriget kommer att stoppas och bolaget räknar inte med att göra någon vinst i Ryssland under en överskådlig framtid eller betala några relaterade skatter.

"Vi fokuserar på att bidra med nödvändig mat så som bebismat och medicinska näringsprodukter. Det innebär att vi kommer att suspendera en övervägande majoritet av vår volym före kriget i Ryssland", uppger en talesperson för bolaget till Reuters.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078