23948sdkhjf

Orkla har utsett ny vd

Norska livsmedelskoncernen Orkla har utsett Nils K Selte till ny vd från den 11 april. Han ersätter Jaan Ivar Semlitsch som blev vd för Orkla i augusti 2019.

"Vi går nu in i en fas som kräver en ny form av ledarskap. Orklas styrelse och Jaan Ivar Semlitsch har kommit överens om att en ledarskapsförändring är i Orklas bästa intresse. Strategin som kommunicerades på Orklas kapitalmarknadsdag den 23 november i fjol är intakt men styrelsen vill accelerera dess implementering", skriver styrelseordförande Stein Erik Hagen i ett pressmeddelande.

Nils K Selke har varit anställd i Stein Erik Hagens familjeföretag tillika Orklas största ägare Canica sedan 2001 som både finanschef och vd. Han har suttit i Orklas styrelse sedan 2014.

Vidare har Atle Vidare Nagel Johansen blivit utsett till att leda Orklas konsumentvaruverksamhet som kommer att bestå av fyra affärsområden: Orkla Foods, Orkla India, Orkla Confectionery & Snacks och Orkla Care.

"Dessa tider är svåra, där situationen i Ukraina kommer att påverka både tillgängligheten och priserna på ett antal råvaror och insatsvaror. Dessutom ser vi en kraftig uppgång i energipriser från en redan hög nivå. Vi räknar också med att en långvarig konflikt kommer att skapa större osäkerhet och obalans i det globala varuflödet", kommenterar Nils Selte.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094