23948sdkhjf

Hon blir ordförande för Livsmedelsföretagen

Vd för Coca-Cola ersätter Lars Appelqvist på posten.

Sofie Eliasson Morsink, vd för Coca-Cola Europacific Partners Sverige, har på årets förbundsstämma valts till ny styrelseordförande för Livsmedelsföretagen.

– Jag känner mig hedrad över att bli vald som ny ordförande och ser verkligen fram emot uppdraget. Det är en otroligt spännande bransch med många möjligheter men vi står också inför flera utmaningar, säger Sofie Eliasson Morsink, vd Coca-Cola Europacific Partners Sverige, i en kommentar.

Sofie Eliasson Morsink började på Coca-Cola Europacific Sverige 2015 och är sedan 2018 verksamhetens vd. Innan dess har hon även jobbat för Heineken i Nederländerna i tio år samt suttit styrelserna för bland annat Returpack och Sveriges Bryggerier.

Sofie Eliasson Morsink ersätter därmed Lars Appelqvist, vd på HK Scan Sverige, som suttit på posten de senaste sex åren.

– Jag vill å hela Livsmedelsföretagens vägnar tacka Lars Appelqvist för hans tid som ordförande. Hans enorma engagemang, kompetens, driv och klokskap har varit ovärderliga inte bara för mig och för våra 800 medlemsföretag, men för hela den svenska livsmedelskedjan. Med fast hand har han navigerat industrin genom såväl djupa kriser som stora framgångar, och jag är väldigt glad att vi får behålla honom i styrelsen, säger Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen, i en kommentar.

På stämman valdes samtidigt även Anders Fredriksson, vd på Löfbergs, till ny vice ordförande.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082