23948sdkhjf

Triumf Glass Anders Müntzing får näringslivsmedalj

Totalt sju tilldelas medaljer för insatser inom det svenska näringslivet.

Anders Müntzing som driver familjeföretaget Trium Glass i tredje generationen är en av sju som tilldelats näringslivsmedaljen från Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Motiveringen till priset är att Anders Müntzing varit med och återskapat familjeföretaget som grundades 1946 när han köpte tillbaka företaget från det norska företaget Diplom-Is. Företaget prisades också för sitt fokus på kvalitet och hållbarhet.

– Helt fantastiskt roligt för oss på Triumf glass, jag började nästan gråta när jag fick reda på det och jag tänker på min far som startade företaget, berättar medaljören Anders Müntzing i en kommentar.

 – Mitt stora mål har varit att utveckla företaget efter pappa och driva det vidare in i nästa generation, det jag är mest stolt över är att pojkarna ville ta över bolaget.

Kungl. Patriotiska Sällskapet instiftade 1982 en särskild belöningsmedalj för att hedra berömvärda, individuella insatser inom svenskt näringsliv. Belöningen ges för ledarinsatser på ägarbasis, heter det.

Mottagare av Näringslivsmedaljen 2022:

Peter Fornstam, Svenska Bio, Stockholms län

Nils-Åke Hallström, C Hallströms Verkstäder, Jämtlands län

Knut Knutson, Uppsala Nya Auktionskammare, Uppsala län

Christian von Koenigsegg, Koenigsegg Automotive, Skåne län

Anders Müntzing, Triumf Glass, Västra Götalands län

Cassandra Rhodin, Mini Rodini, Stockholms län

Pär Svärdson, Apotea, Uppsala län

Därtill delas medalj för betydande gärning ut till ärkebiskop Benyamin Atas, Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige

Förutom Anders Müntzing så tilldelades även medalj till bland annat Pär Svärdson på Apotea och Cassandra Rhodin på Mini Rodini.

Pristagarna utses av Sällskapets förvaltningsutskott efter förslag av ledamöterna. Medaljerna delas ut av Prins Carl Philip i samband med Kungl. Patriotiska Sällskapets årshögtid den 23 maj på Riddarhuset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078