23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Greenfood och Rscued vill göra blomjord av rester

Greenfood och Rscued har tillsammans sett till att överbliven frukt förvandlats juicer och smoothies. Nu vill de utökas samarbetet genom att även ta hand som icke ätbart matavfall.

För att kunna ta hand om de delar som inte kan användas i matproduktionen har parterna nu installerat en kompostmaskin som framöver kommer skapa cirka 100 kilo kompost från 1000 kilo matavfall varje dag.

– Vi har redan idag en låg grad av matsvinn, men vi är inte nöjda med det. Redan i produktutvecklingsfasen försöker vi alltid att tänka cirkulärt kring biprodukter och matavfall. Exempelvis så identifierar vi de livsmedel som riskeras att slängas och använder dem på annat sätt, i vår egen produktion eller i samarbete med andra, säger Lisa Isakson, hållbarhetschef på Greenfood i en kommentar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079