23948sdkhjf

Greenfood och Rscued vill göra blomjord av rester

Greenfood och Rscued har tillsammans sett till att överbliven frukt förvandlats juicer och smoothies. Nu vill de utökas samarbetet genom att även ta hand som icke ätbart matavfall.

För att kunna ta hand om de delar som inte kan användas i matproduktionen har parterna nu installerat en kompostmaskin som framöver kommer skapa cirka 100 kilo kompost från 1000 kilo matavfall varje dag.

– Vi har redan idag en låg grad av matsvinn, men vi är inte nöjda med det. Redan i produktutvecklingsfasen försöker vi alltid att tänka cirkulärt kring biprodukter och matavfall. Exempelvis så identifierar vi de livsmedel som riskeras att slängas och använder dem på annat sätt, i vår egen produktion eller i samarbete med andra, säger Lisa Isakson, hållbarhetschef på Greenfood i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Premiär för Waynes första kafé i Danmark
Probis vd avgår med omedelbar verkan
Nystartade uppstickaren Nuverica i internationellt samarbete
Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
Oro för vikande efterfrågan på svenskproducerad mat
Ifrågasatt äggregel slopas – Coop jublar
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.141