23948sdkhjf

Miljoner investeras i Marabous chokladkakelinje

Klassiska chokladkakans produktionslinje ersätts efter 50 år.

Marabous klassiska chokladkaka har sedan 1972 producerats från samma produktionslinje i Upplands Väsby. Men nu har tiden kommit för att ersätta den med en helt ny och modern produktionslinje med ökad kapacitet.

Mondelēz International som äger Marabou har därför tagit beslut om att investera 186 miljoner kronor i en produktionslinje som beräknas tillverka 2 800 chokladkakor per timme, 691 000 chokladkakor per dag, 242 000 000 chokladkakor per år, vilket är en kapacitetsökning med upp till 60 procent.

– Vi möter framtida behov med en produktionslinje som är betydligt modernare än dagens, den tekniska och digitala utvecklingen kommer göra det möjligt för oss att möta vår kunders behov, säger Claire Fallen, Senior Director Manufacturing Nordics & Baltics i en kommentar.

Den nuvarande linjen i Upplands Väsby står idag för 90 procent av Marabous tillverkning av chokladkakor i Sverige och den kommer att fortsätta producera fram till dess att den nya produktionslinjen är färdigställd.

– Jag tror också att den här moderniseringen kommer förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare, och locka nya talanger till vår chokladfabrik, säger Claire Fallen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095