23948sdkhjf

Från praktikant till hållbarhetschef på Löfbergs

Har stora skor att fylla när hon efterträder Eva Eriksson som går i pension.

Hon gjorde praktik på Löfbergs som student. Några år senare fick hon ett vikariat på det familjeägda kafferosteriet och har sedan dess tillhört hållbarhetsteamet på Löfbergs. Åtta år senare tar Kajsa-Lisa Ljudén klivet från hållbarhetsstrateg till hållbarhetschef.

Att ta ansvar för människor och miljö ligger i Löfbergs DNA och företaget har alltid haft höga ambitioner på hållbarhetsområdet vilket jag gillar.

Hon efterträder Eva Eriksson som går i pension efter 34 år på Löfbergs.

– Eva är en ikon på hållbarhetsområdet och har betytt väldigt mycket, både för Löfbergs och kaffebranschen i stort. Det är stora skor att fylla, men jag känner mig väl förberedd och ser fram mot att fortsätta utveckla Löfbergs hållbarhetsarbete tillsammans med resten av organisationen och vår omvärld, säger Kajsa-lisa Ljudén.

Förra året lanserade Löfbergs ett nytt ramverk för hållbara affärer. Ramverket utgår från de globala utmaningarna som kaffebranschen står inför där Löfbergs kan bidra till förändring genom tre fokusområden; en cirkulär omställning, en mer rättvis ekonomisk tillväxt och ett samhälle som präglas av inkludering och mångfald.

Även om vi kommit en bra bit på många områden så finns det mycket kvar att göra. Löfbergs har alltid varit en pionjär inom hållbarhet och vågat ta det första steget, en roll vi ska förstärka framgent. Vi går gärna först och gläds när vi inspirerar vår omvärld, men vi når ofta våra mål genom att samarbeta med andra. Det handlar om kraften i att göra saker tillsammans, säger Kajsa-Lisa Ljudén.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109