23948sdkhjf

Carlsberg marknadsför alkoholfritt med undervattensbar

”Don’t drink and boat” uppmanar bryggeriet i sin symboliska undervattensbar på havets botten..

Välj alkoholfritt till sjöss. Det är Carlsbergs budskap när bryggeriet i veckan sänker ned en undervattensbar på havsbotten vid Smögen.

– Som ledande bryggeri och distributör av alkoholhaltiga drycker har vi ett ansvar för hur våra drycker konsumeras. Vår ambition med undervattensbaren är att den ska bli en viktig påminnelse om att avstå alkohol till sjöss, och i stället välja ett alkoholfritt alternativ, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Baren är tänkt att symbolisera den sista rundan på havets botten. Eftersom det är där den som kör båt alkoholpåverkad riskerar att hamna.   

Semesterfirare på västkusten kan i veckan beskåda undervattensbaren, som sänkts ned utanför sjökrogen Göstas fisk och Smögens fiskauktion. I morgon, den 1 juli, är baren öppen för allmänheten. Då kommer även Smögen Dyk & Upplevelse att närvara och dyka ner för en runda alkoholfri öl på havets botten. 

– För den som ändå vill njuta av en god öl på sjön finns numera ett stort utbud av smakrik alkoholfri öl. Bara hos Carlsberg Sverige har vi idag 15 olika alkoholfria öl i vår portfölj, säger Henric Byström. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094