23948sdkhjf

Här byggs Arvid Nordquists nya unika rosteri

Den nya fastigheten intill E18 kommer också att bli kaffebolagets huvudkontor.

Redan 2017 började Arvid Norquist att undersöka en flytt och året därpå skrevs ett avtal som gav möjlighet att bygga ett nytt rosteri i Järfälla norr om stockholm. Nu har det första spadtaget tagits för den nya anläggningen som ska stå klar 2025.

Flytten innebär att man efter mer än 60 år lämnar sin anläggning i Solna, som saknar ytterligare expansionsmöjligheter. Visionen är att bygga ett modernt, effektivt och resurssnålt kafferosteri som ger minimal miljöpåverkan.

– Som familjeföretag har vi alltid haft en lång tidshorisont för våra beslut, och våra kunder förväntar sig att vi gör det som känns bäst både i mage och hjärta. Vi vill visa att det är möjligt att bygga på nya sätt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kommande generationer, säger Anders Nordquist, vd på Arvid Nordquist.

Med konstruktion i trä är den planerade rosteri- och kontorsbyggnaden unik i sitt slag både i och utanför Sverige. 

– Vi har inte hittat några andra jämförbara träbyggnader med den här typen av volym och därför har vi skapat innovativa lösningar tillsammans med några av Sveriges främsta experter på träkonstruktioner. Det här visar att det går att bygga mer ambitiösa industrilokaler i trä än vad som hittills gjorts, säger Arvid Jansson på Eppens Arkitektur.

Till den nya anläggningen har man valt Intersystem som leverantör av ny central palletering, interntransport av primär- och sekundärförpackning, pallhantering samt sträckfilmning. Installationen är planerad till vintern 2024 och blir en av de större som Intersystem gjort i Sverige.

Erik Johnsson är vd på InterSystem.

– I tätt samarbete med teamet på Arvid Nordquist har vi hittat en layout som känns riktigt bra. Vi är tacksamma för förtroendet och är glada att få vara en del av detta spännande projekt.

Den nya fastigheten intill E18 kommer även att bli Arvid Nordquists nya huvudkontor. Förutom kafferosteri och kontor byggs även ett automatiskt höglager.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096