23948sdkhjf

Han blir Norrmejeriers tredje vd på ett år

Gerhard Bley efterträder Krister Zackari som vd för Norrmejerier.

Norrmejeriers senaste vd Krister Zackari blev inte kvar ens ett år på posten. Nu har föreningen klart med hans efterträdare.

Gerhard Bley har det senaste året varit rådgivare och föreläsare i eget företag, men var dessförinnan vd på Kavli i drygt elva år. Där ökade han omsättningen från 400 miljoner till en miljard. Bley har också erfarenhet från Tempur Sverige, Arla Food och Arvid Nordkvist under sina 25 år i branschen.

– Jag är född och uppväxt i Sundsvall och Västerås och har alltid drömt om att komma närmare mina hemtrakter norrut och jag brinner för det genuina, svenska och naturen. Därför är jag väldigt tacksam att få möjlighet att leda Norrmejerier som en viktig aktör för ett levande landskap och närproducerade, kvalitativa livsmedel, säger Gerhard Bley i en kommentar.

Anders Fredriksson lämnade förra sommaren Norrmejerier för att bli koncernchef och vd på Löfbergs. Han efterträddes av Krister Zackari som efter mindre än ett år på posten avslutade sitt uppdrag som vd den 30 juni. Zackari tar i stället över som vd för Fazer Lifestyle Foods.

Norrmejeriers CFO, Daniel Edblom, är tillförordnad vd och kommer att leda föreningen fram till dess att Gerhard Bley tillträder, vilket sker senast den 1 oktober 2022.

Styrelseordförande Göran Olofsson är nöjd med att nu ha rekryteringen i hamn.

– Jag är rörd över det enorma intresset för vd-tjänsten och jag känner mig trygg i att Gerhard ska ta över ledarskapet för Norrmejerier. Han kommer in med imponerande erfarenhet och har en unik känsla för att leda organisationer med passion och empati där medarbetare och ägare känner sig inkluderade.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kai Gyllström går från Arla till Atria
Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene
Veg of Lund påbörjar produktion i Tyskland
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Baguetten blir kulturarv
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.124