23948sdkhjf

Carlsberg höjer prognosen

Bryggerikoncernen Carlsberg uppger att verksamheten har gått starkt under året och höjer därför prognosen för 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Carlsberg spår nu en "hög ensiffrig" procentuell organisk tillväxt i rörelseresultatet.

Koncernen skriver att verksamheten har presterat bättre än väntat, särskilt som en konsekvens av en stark återhämtning på de europeiska marknaderna och starka resultat på många asiatiska marknader.

De nya utsikterna ersätter den tidigare guidningen från den 21 april för en organisk rörelsevinstutveckling på -5 procent till +2 procent, eller -1 till +7 procent vid fullständig exkludering av den ukrainska verksamhetens prestation för 2021 och 2022.

Carlsbergs produktion i Ukraina upphörde omgående efter att kriget startades i februari. Därefter har produktionen återupptagits och i april och maj har bolaget dessutom valt att utöka produktionstakten på två av tre bryggerier. Mot slutet av juni har produktionen på det tredje bryggeriet återupptagits.

I samband med att Carlsberg lyckats upprätthålla en konsekvent produktionsnivå i landet inkluderas numera bolagets verksamhet i Ukraina i rörelseresultatsprognosen för 2022.

Tidigare har rörelseresultatet hänförligt Ukraina redovisats som extraordinära poster, ("special items"), då verksamheten inte varit konsekvent, framgår av pressmeddelandet.

Bolagets delårsrapport väntas den 17 augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109