23948sdkhjf

Mjölk i störstpack

Större förpackningar och längre hållbarhet för mejeriprodukter från Norrmejerier.

När man byter förpackning i Norrland vill man ha något som påminner kunderna om storleken och är lätt att kommunicera. Norrmejerier döper därför den unika storleken på sin nya mjölkförpackning till Störstmjölken.

–  Vi ser ett tydligt skifte och en växande övergång till större förpackningar och därför känns det extra kul att kunna erbjuda de norrländska konsumenterna Störstmjölken. Det handlar om både mellanmjölken och standardmjölken som övergår till en 1,75 L förpackning, en storlek som blir unik på marknaden, säger Johannes Eriksson Innovationsansvarig på Norrmejerier.

– Den större förpackningen innebär också ett mindre klimatavtryck då det krävs mindre förpackningsmaterial samtidigt som vi kan transportera mer mjölk i varje lastbil och därmed minskar vi transporternas klimatpåverkan för mjölken. Störstmjölken ger med andra ord dubbla klimatfördelar, säger Johannes Eriksson.

Men det är inte bara mjölken som nu erbjuds i större förpackning. Norrmejerier lanserar också större förpackning för Laktosfri Crème Fraiche, 500 gram, och ett familjeformat på 1500 gram för Vaniljyoghurt och Mild Naturell yoghurt. Hela yoghurtsortimentet byter samtidigt till en mer hållbar förpackning.

Den nya förpackningen är gjord av helt förnybart material, jämfört med den förra förpackningen som hade 76 procent förnybart material. Den nya förpackningen innehåller också en mindre mängd plast.

– Längre hållbarhet på våra produkter ökar i betydelse för konsumenterna och det saknades ett norrländskt alternativ i hyllan för den här typen av vispgrädde. Med en Vispgrädde med lite längre hållbarhet ser vi också att vi kan hjälpa konsumenterna att minska matsvinnet, säger Johannes Eriksson.

–  Vi strävar hela tiden efter att erbjuda de norrländska konsumenterna ett relevant sortiment, samtidigt som vi genomför förbättringar som också är positiva för miljön. Som alltid är alla produkter tillverkade av 100 procent norrländsk mjölk från norrländska mjölkbönder, avslutar Johannes Eriksson

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078