23948sdkhjf

Gröna Lund och Coca-Cola i refillprojekt

Gröna Lund och Coca-Cola i Sverige genomför tillsammans ett pilotprojekt med refillmuggar för att minska förbrukningen av förpackningar och mängden avfall.

Refillmuggarna ska kunna återlämnas vid någon av Nöjesparkens återvinningsstationer, där de efter användning rengörs och kan användas på nytt av nya besökare. Startskottet för projektet är den 21 oktober och pågår under Halloween, då Gröna Lund har många besökare, fram till den 6 november.

Pilotprojektet utvärderas i en studie av Chalmers Industriteknik och initiativtagarna hoppas att det ska leda fram till en ny cirkulär lösning som innebär ett minskat klimatavtryck från förpackningar och ett förändrat konsumentbeteende.

Valet av dryckesmugg kommer dock att vara frivilligt. Engångsmuggarna kommer fortfarande att finnas tillhands. Har man valt en flergångsmugg kan man själv fylla på sin dryck i någon av parkens påfyllningsstationer. Den ska också återlämnas innan man lämnar parken.

– Vi är glada över att tillsammans med Gröna Lund kunna samla in viktiga insikter och data kopplat till nya förpackningslösningar och samtidigt uppmuntra nya konsumentbeteenden. Vi vet att vi behöver samverka och testa oss fram för att hitta nya sätt för att minska vårt klimatavtryck från förpackningar, säger Lisa Wahlström, hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ökad försäljning för bryggerierna
Morotsproducenten lägger ner verksamheten efter nära 100 år
Lidl i samarbete med 50 leverantörer: Sänker och låser priser på ett hundratal produkter
Här bygger Agtira sin nästa anläggning för 285 miljoner
Gryningsräd mot energidrycksjätte
Apelsinjuice pressas av råvarupriser som skjuter i höjden
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125