23948sdkhjf

Fler varslas AAK

Ett rekordkvartal för skulle säkra jobben i Karlshamn – nu varslar de om uppsägning.
AAK har i omgångar varslat personal och när det tid igen till att 55 personer skall lämna fabriken.

– All personal informerades om det här i måndags, säger If Metalls klubbordförande Rune Andersson till Blekinge Läns Tidning.

Hösten 2010 presenterade företaget planen för de närmaste åren – en plan som innehöll effektiviseringar som skulle göra det möjligt att minska personalen.

– 69 personer har hittills lämnat If Metall. Efter det här är väl planen i princip genomförd, säger Rune Andersson till tidningen.


Flytt från Danmark till Karlshamn
Företaget planerar att flytta volymer från Danmark till Karlshamn och renodla tillverkningen till chokladfett. Frågan är hur de skall klara de ökade volymerna när personalstyrkan skall minskas?

– Visst är det tajt ibland. När det är till exempel sjukfrånvaro kan det var svårt att få ihop det. Men företaget ska först göra investeringar så att personalminskningen kan bli möjlig. Och vi ska göra en risk- och konsekvensanalys och se om man kan göra det som planeras på ett säkert sätt.
Så sent som för några veckor sedan pratade platschefen Roger Sigvant om att jobben säkrades då företagets fett- och chokladtillverkning visade ett rekordresultat för det andra kvartalet i år. Resultatet var då 156 miljoner kronor, en ökning med 30 procent jämfört med i fjol.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125