23948sdkhjf

Kopparbergs pressas av energipriser

Bryggeriet Kopparbergs redovisar ett rörelseresultat på 69,1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2022 (91,4).

Nettoomsättningen uppgick till 593 miljoner kronor (546).

Konsensus från Pinpoint Estimates*, med 13 bidragsgivare, låg på ett rörelseresultat på 86,0 miljoner kronor och en omsättning på 624 miljoner kronor.

Resultatet före skatt uppgick till 65,5 miljoner kronor (90,7) och nettoresultatet blev 54,8 miljoner (68,7).

Kopparbergs resultat i det tredje kvartalet pressades av högre fraktkostnader samt råvaror, där energikostnaderna var den största orsaken.

Det skriver vd Peter Bronsman i delårsrapporten.

Rörelsevinsten i kvartalet sjönk till 76,6 miljoner kronor (91,4).

"Då vi räknar med att detta kommer att fortsätta en tid framöver kommer vi successivt att öka våra priser ut till kund", skriver Peter Bronsman.

Enligt vd:n börjar fatförsäljningen till pubar och restauranger komma tillbaka till volymer likt före pandemin. Kopparbergs alkoholfria cider fortsätter att vara den mest sålda alkoholfria cidern på den brittiska marknaden och har hittills under året ökat med 11 procent.

"På våra övriga exportmarknader där även turistorter så som Cypern, Spanien (inklusive Kanarieöarna) och Grekland inkluderas har försäljningen börjat återgå som till tiden före covid-19-pandemin. Även länder såsom Irland och Australien visar ökningar", skriver Peter Bronsman och tillägger att försäljningen på den svenska marknaden går planenligt.

* Pinpoint är en öppen plattform där alla typer av investerare kan bidra med sina egna estimat som sedan sammanställs till ett konsensus. Bidragsgivare kan välja att vara anonyma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078