23948sdkhjf

Hon tar över vd-posten på Fazer Konfektyr

Lara Saulo efterträder Markus Hellström som lämnar efter 18 år i koncernen.

Markus Hellström kliver av vd-posten för Fazer Konfektyr. Ersättaren hämtas inifrån. Lara Saulo, nu vd för Fazer Bageri, tillträder sin nya tjänst den 2 januari.

Lara Saulo gjorde en kort sejour hos Fazer redan år 2000, men karriären inom koncernen inleddes på allvar 2017 med uppdraget som EVP, Group Transformation. Sedan mars 2021 är hon vd för Fazer Bageri och nu går Lara Saulo alltså vidare för att ta hand om affärsområdet Fazer Konfektyr. 

– Jag är mycket glad över att välkomna Lara till den här positionen. Som en erfaren ledare med stark affärs- och ledarskapsförmåga är hon mycket väl lämpad att leda konfektyrverksamheten, kommenterar koncernchefen Christoph Vitzthum. 

Markus Hellström har varit på Fazer i 18 år i olika roller. Han lämnar den finländska livsmedelskoncernen senast i maj 2023. Fram till dess ska Hellström fokusera på att stödja projektet för att bygga en ny toppmodern konfektyrfabrik.

– Jag vill också redan nu tacka Markus för hans starka bidrag till Fazers framgång och önskar honom all lycka i framtiden, fortsätter Christoph Vitzthum.

Marko Bergholm kommer tills vidare att fungera som tillförordnad vd för affärsområdet Fazer Bageri, vid sidan av sin ordinarie roll som vd för Bageri Finland.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14