23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Finpizza på Österlen blir unik fryspizza under lågsäsong

Gustafs pizzor säljs i bruna kuvert i den lokala Icabutiken och ytterligare ett antal ställen. 

Gustafs på Österlen är under högsäsong ett populärt hipsterställe som serverar napolitansk gourmetpizza. Men under lågsäsong är det betydligt svårare att nå lönsamhet. Restaurangägarnas kreativa lösning är att börja sälja vedugnspizzorna som unika fryspizzor, skriver Ystads Allehanda.

Gustaf Berggrensson och Adam Sandell startade inför sommaren 2021 vedugnspizzerian Gustafs på Österlen i Kivik. I vinter har det hittat ett sätt att utnyttja lokalerna och ugnsvärmen fullt ut oavsett årstid. Deras mer lyxiga fryspizzat liknar inte de vanliga varianterna i butikernas frysdiskar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078