23948sdkhjf

Profilerna: Trippelsmocka kan skapa systemhot

LRF:s förbundsordförande Palle Borgström och Ica Gruppens vd Per Strömberg (som nyligen lämnade över posten till Nina Jönsson) skriver i en debattartikel publicerad på Dagens Industri om hur allt högre priser på el och drivmedel, en försvagad krona och hyreshöjningar slår mot dagligvaruhandeln och livsmedelsproduktionen.

Trippelsmockan riskerar att sätta ytterligare press på den svenska livsmedelskedjan.

“Att möta kundernas behov, att effektivisera och pressa kostnader utan att ge avkall på kvalitet är vägen framåt i den omställning som nu krävs. Dessutom krävs samverkan, i livsmedelskedjan och med politiken. Med rätt förutsättningar kan den svenska livsmedelskedjan stärka Sveriges beredskap och vara en viktig motor för entreprenörskap, jobb, integration och hållbarhet i hela Sverige”, skriver debattörerna i artikeln.

Sedan tidigare har LRF och Ica Sverige samarbetat för att få upp försäljningen av svenskt kött, vilket resulterat i ett ökat svenskt charkinnehåll i Icas sortiment, bland annat.

För att dämpa de negativa effekterna för branschen efterlyser Palle Borgström och Per Strömberg en förlängning av nedsättningen av arbetsgivaravgiften för unga och ökade ambitioner för trygghet både i dagligvarubutiker och för djuruppfödare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078