23948sdkhjf

Mycorena satsar på kötthybrid

Mycorena ska skapa en kötthybrid, i syfte till att vara ett mer hållbart alternativ till kött tillsammans med Ica och Nybergs Deli.

–Vi behöver ändra sättet vi producerar mat och minska köttkonsumtionen, men det är inte realistiskt att alla ska sluta äta kött helt. Att bli vegetarian är ett stort steg för många och hybridprodukter kan lösa det problemet. Genom att blanda kött och mykoprotein kan vi minska klimatpåverkan men fortfarande njuta av kött på ett mer klimatsmart sätt, säger Sandra Zachrisson, produktchef på Mycorena i ett pressmeddelande.

Produkten kommer att innehålla både kött och Mycorenas mykaprotein, som är gjort av svamp. Under testperioden kommer först en färsprodukt tas fram.

– Vi är medvetna om att kött är ett livsmedel med miljöpåverkan och att konsumtion står för en del av människors klimatpåverkan. Vi tror också att den totala köttkonsumtionen kommer minska över tid. Däremot kommer det finnas fortsatt stor efterfrågan på kött på marknaden. Vi tror att det finns stor potential för hybridprodukter för konsumenter som vill fortsätta njuta av kött men i lite mindre mängd, kommenterar Mikael Ottestig, kommersiell chef på Nybergs Deli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093