23948sdkhjf

Mycorena satsar på kötthybrid

Mycorena ska skapa en kötthybrid, i syfte till att vara ett mer hållbart alternativ till kött tillsammans med Ica och Nybergs Deli.

–Vi behöver ändra sättet vi producerar mat och minska köttkonsumtionen, men det är inte realistiskt att alla ska sluta äta kött helt. Att bli vegetarian är ett stort steg för många och hybridprodukter kan lösa det problemet. Genom att blanda kött och mykoprotein kan vi minska klimatpåverkan men fortfarande njuta av kött på ett mer klimatsmart sätt, säger Sandra Zachrisson, produktchef på Mycorena i ett pressmeddelande.

Produkten kommer att innehålla både kött och Mycorenas mykaprotein, som är gjort av svamp. Under testperioden kommer först en färsprodukt tas fram.

– Vi är medvetna om att kött är ett livsmedel med miljöpåverkan och att konsumtion står för en del av människors klimatpåverkan. Vi tror också att den totala köttkonsumtionen kommer minska över tid. Däremot kommer det finnas fortsatt stor efterfrågan på kött på marknaden. Vi tror att det finns stor potential för hybridprodukter för konsumenter som vill fortsätta njuta av kött men i lite mindre mängd, kommenterar Mikael Ottestig, kommersiell chef på Nybergs Deli.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
Stacky’s tar in kapital
Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.094