23948sdkhjf

Lantmännen förvärvar skånsk lantbruksverksamhet

Lantmännen har skrivit avtal med Hjalmar Möllers om förvärv av bolagets lantbruksverksamhet. Avtal har även ingåtts om att arrendera den tillhörande spannmålsplattan.

Hjalmar Möllers är beläget i Håslöv i Skåne och bolaget verksamhet innefattar inköp av spannmål och oljeväxter samt försäljning av utsäde, växtskydd och gödsel.

– Vi är mycket glada att vi fått förtroendet och möjligheten att driva vidare den fina verksamhet som Hjalmar Möller är. Vår ambition är att fortsätta i samma anda, med långsiktiga affärsrelationer och hög servicegrad, säger Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen, i en kommentar.

Förutom lantbruksverksamheten bedriver Hjalmar Möller, som varit verksamma sedan 1952, även butiksverksamhet vilket bolaget avser att fortsätta driva vidare.

– Jag bestämde mig under fjolåret för att trappa ner min verksamhet och började se över vilka alternativa köpare som fanns på marknaden. Lantmännen är den aktör som har bäst kapacitet att ta emot, torka och hantera de stora volymerna spannmål som kommer in under skördeperioden och möjlighet att ta emot spannmål under lagerperioden inom rimligt avstånd för våra leverantörer, säger Bengt Nyhlén, vd på Hjalmar Möller.

Affären avvaktar godkännande från konkurrensverket vilket förväntas ges under våren. Fram till dess kommer Lantmännen och Hjalmar Möller att verka som fristående separata företag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08