23948sdkhjf

Uppmärksammad laxodlare får ny distributör

Vill nå ut med sin landodlade fisk.

Laxodlingsbolaget Re:Ocean, som bygger en anläggning för landbaserad laxodling i Säffle, har skrivit ett distributionsavtal med den svenska grossisten Magnusson Fisk.

– Vi har med fokus på närhet, engagemang och kunskap byggt upp täta och långvariga samarbeten inom högkvalitativ sjömat. Svensk landbaserad lax från Re:Ocean passar perfekt in i vårt sortiment och stärker vårt erbjudande ytterligare, säger Sören Windstrup Jensen vd på Magnussons Fisk.

Re:Ocean har tidigare i år skrivit avtal med Finlands största fisk- och skaldjursgrossis Kesko. Bolaget har nyligen också tagit ett lån på en halv miljard från den Europeiska investeringsbanken, EIB. Tanken är att ta in ytterligare kapital och få klart produktionsanläggningen inom två år. Sedan räknar bolaget med att börja producera 10 000 ton lax årligen från och med 2026.

– Vårt samarbete med Magnussons Fisk säkrar att vi når fiskhandlare och svenska folket i kanaler som är förknippade med förstklassig fisk och service och som delar vår syn på hållbarhet och värnandet om miljön, säger Morten Malle, vd på Re:Ocean.

Re:Ocean uppger att deras ambition är att utöver leveranser till dagligvarukedjorna ”teckna ett färre antal unika samarbetsavtal med fiskdistributörer”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Polarbröd varslar 23 tjänster
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
Foodtech-bolag tar in 50 miljoner – ska öka expansionstakten
Nu inleds rättegången mot ägaren av uppmärksammad äggård
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.094