23948sdkhjf

Coop-profil ny försäljningschef på Saltå Kvarn

Per Rosengren, tidigare hållbarhetsdirektör på KF och vice VD på Coop:s inköpsbolag, är ny försäljningschef på Saltå Kvarn.
Per Rosengren har arbetat med detaljhandel inom Coop och KF i cirka 30 år, främst med inköp och kategoriutveckling samt ekologisk försäljning. Bl a i rollen som vice VD för Cikab, som är Coop:s inköpsbolag. Därefter var han hållbarhetsdirektör för KF-koncernen, där han ingick i ledningen. Per Rosengren har bland annat varit med i utvecklingen av varumärket Änglamark. Under det senaste året har han arbetat som konsult i relation till både detaljhandel och leverantörer.

– Det ska bli mycket spännande och stimulerande att vara med och utveckla affärerna i ett livsmedelsföretag som arbetar med ekologi och hållbarhet rakt igenom. Saltå Kvarn är ett mycket intressant företag med stora kunskaper, tydliga värderingar och bra produkter. Jag tror också att Saltå Kvarn kan bidra till att stärka detaljhandelsföretagens egna profiler, säger Per Rosengren i ett pressmeddelande.

Rekryteringen av Per Rosengren som försäljningschef, vilket är en ny befattning på Saltå Kvarn, innebär ytterligare en viktig förstärkning av säljorganisationen. Nyligen startade Saltå Kvarn också ett rikstäckande samarbete med Ekologiska Säljbolaget.

– Med Per Rosengrens långa erfarenhet och unika inblick i detaljhandelns möjligheter och utmaningar kommer vi att kunna utveckla samarbetet med detaljhandeln ännu mer, säger Saltå Kvarns VD Johan Ununger.

Per Rosengren tillträdde den nya befattningen den 1 januari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157