23948sdkhjf

Svensk mat ställs ut i Kina

Scandic Foods Asia ger svenska livsmedelsproducenter en chans att medverka på Kinas största matutställning, SIAL.
Mellan den 7:e och 9:e maj 2013 pågår mat- och dryckesmässan, SIAL, på Shanghai New International Expo Center i Kina. Scandic Foods Asia kommer att ställa ut och kommer tillsammans med sina leverantörer skapa en svensk sektion där de marknadsför Sverige och den svenska livsmedelsindustrin.

Stor potential
- Kina är en jättemarknad för livsmedelsexportörer, men Sverige är fortfarande underrepresenterat i sådana här sammanhang. Ibland saknas intresset och viljan på grund av att Kina upplevs som för svårt att ta sig an, men vi vill ändra på det. Vi ger nu svenska livsmedelsleverantörer en chans att pröva på den kinesiska marknaden och visa att en expansion till Kina kan vara en konkret möjlighet, säger Per Linden, VD för Scandic Foods Asia i ett pressmeddelande.

Exponering av svenska klassiker
- Vi hoppas att vi får en positiv respons för våra ganska speciella produkter, t.ex. lingonsylt och hjortronsylt. Vår förhoppning är att vi får positiv uppmärksamhet och att vi får kunder som direkt vill köpa och marknadsföra våra FELIX Sylter i sina butikskedjor, säger Mats Martinson, Export Manager på Procordia är en av de livsmedelsproducenter som ställer ut på SIAL.

Felix sylt är en av de produkter Scandic Foods Asia kommer marknadsföra på årets matmässa, andra produkter är läsk från Guttsta källa och Vilmas knäckebröd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062