23948sdkhjf

Nyproducerade köttbullar på Ikea

IKEAs restauranger börjar sälja nyproducerade köttbullar, som en följd av hästköttsskandalen.
Nyproducerade IKEA köttbullar börjar serveras i restaurangerna på alla 17 IKEA varuhus, idag, torsdagen den 21 mars. Antalet köttleverantörer har minskat med hälften och de nya köttbullarna har genomgått förbättrade kontroller för säkra innehållet och den höga kvaliteten, enligt ett pressmeddelande.

– Våra kunders och medarbetares förtroende är av yttersta vikt för oss. I ljuset av livsmedelsindustrins bekymmer med hästkött, står det klart att IKEA koncernen, trots våra höga krav, har misslyckats med att leva upp till våra kunders förväntningar. Vi tar det som har hänt mycket allvarligt och gör nu förändringar för att ytterligare stärka spårbarhet genom hela livsmedelskedjan, säger Edward Mohr, Global IKEA Food Manager.

Börjar med DNA-analyser
Tillsammans med de nyproducerade kättbullarna har Ikea bland annat förenklat leverantörskedjan genom att begränsa antalet köttleverantörer. De har även förbättrat kontrollerna hos den berörda leverantören genom att addera DNA-analyser både på det råa köttmaterialet och den slutliga produkten. Detta är en extra åtgärd för att säkerställa att köttbullarna endast innehåller ingredienser som anges i innehållsförteckningen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De bildar ett joint venture för att satsa på tång
Ulrika Ekström lämnar som vd för Svenskmärkning
Löfbergs säljer sitt brittiska varumärke – ”Ett strategisk beslut”
Protos utökar satsning på nötkött från algfodrade kor – som testas av Hemköp
Urban Deli tar rygg på Axfood – kör hälften vegofärs i köttbullarna
Oatly lanserar Philadelphiautvecklad färskost
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141