23948sdkhjf

Svensk Fågel har valt ny ordförande

På Svensk Fågels årsstämma i Ronneby på fredagen valdes kycklingbonden Ola Göransson till ny ordförande i branschorganisationen.
Ola Göransson, som valts till ny ordförande för Svensk Fågel, driver i dag Röhls gård i Sörmland tillsammans med sin fru Åsa.

- Den svenska fågelbranschens största utmaning är att fortsätta att växa med bibehållen lönsamhet. För att göra detta måste vi fortsätta att kommunicera våra mervärden, varför konsumenter ska välja mat med vår blågula kvalitetsmärkning, säger Ola Göransson i ett pressmeddelande.

Arbetar som kycklinguppfödare
Ola Göransson trivs som kycklinguppfödare. Här får han kombinera modern teknik och utveckling med omsorg om djuren. Han har precis färdigställt ett helt nytt kycklingstall och kan i dag ta emot ungefär 300 000 kycklingar per omgång.

- Det är roligt att jobba inom en bransch som har en positiv tillväxt och där vi kan satsa för framtiden. Konsumenterna gillar den mat vi tar fram och uppskattar fördelarna med svensk kyckling och kalkon som salmonellafrihet, djuromsorgen samt att vi bidrar till arbetstillfällen och en levande landsbygd.

Han är nöjd med att branschen lyckats få handeln att förstå att bönderna måste kompenseras för ökade produktionskostnader när det gäller exempelvis höjda foderpriser. Detta har bidragit till att man i dag
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063