23948sdkhjf

Altia och Carlsberg utökar transportssamarbetet

Carlsberg Sverige tar över Altias transportverksamhet i Stockholm, samt skriver ett treårigt avtal för all transport av Altias sortiment av vin och sprit i hela landet.
Avtalet mellan Altia och Carlsberg kommer bland annat möjliggöra högre fyllnadsgrad i lastbilarna vilket totalt sett innebär färre lastbilar på våra vägar och därmed mindre miljöpåverkan, skirver Carlsberg i ett pressmeddelande.

- Detta visar att Carlsberg Sverige inte bara gör väldigt bra öl utan också att vi har en erkänt effektiv transportverksamhet. Vi ligger också i topp när det gäller de krav som Systembolaget sätter upp både när det gäller tidspassning samt minimerad miljöbelastning, förklarar Hasse Larsen, Customer Supply Chain direktör på Carlsberg Sverige.

Treårigt avtal av all distribution
Altia som är den ledande leverantören av vin och sprit till Systembolaget har beslutat att fokusera på sin kärnverksamhet, att utveckla sina varumärken samt bedriva distributörsverksamhet och väljer därför att inte fortsätta driva transporter i egen regi.

Carlsberg Sverige har sedan tidigare ett avtal omfattande transporter av Altias sortiment till hela Sverige exklusive Stockholmregionen. From den 13 maj kommer nu Carlsberg Sverige att överta all transport för Altia, samt transportverksamheten i Stockholm. Det innebär också att två anställda inom Altias transportverksamhet väljer att gå över till Carlsberg Sverige. Transportavtalet med Altia är treårigt.

– Vi ser fram emot att utöka samarbetet med Carlsberg inom transporter av våra varor. Vi bygger vidare på ett mångårigt och väl fungerande samarbete samt tar nästa steg mot att kunna erbjuda kunden det bästa totalerbjudandet på marknaden, förklarar Nils Hamvik, Site Manager Altia Sweden AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203