23948sdkhjf

Findus får pris för hantering av köttskandal

Nu har det offentliggjorts att Findus har tilldelats 2013 års Livsmedelspris då Findus i Sverige agerat visselblåsare under vårens köttbedrägerier.
Årets Livsmedelspris går till Findus efter att företaget hanterat köttskandalen bra. Jari Latvanen, VD på Findus, tog emot priset å Findus vägnar under en ceremoni på Livsmedelsdagarna i Tylösand.

-Jag är otroligt glad och hedrad över att Findus har blivit utsedd till 2013 års mottagare av Livsmedelspriset, sa Jari Latvanen, VD på Findus enligt ett pressmeddelande.

-Detta ärofulla pris ser jag som en bekräftelse av att vi på Findus, i en mycket utsatt situation, fattade rätt beslut när vi valde att stödja oss på våra principer av att vara transparenta, ta ansvar samt att agera snabbt.

Juryns motivering till Findus
”Findus Sverige står stadigt när det stormar! I en mycket utsatt situation har Findus tagit fullt ansvar, även medialt, för sina produkter och för produkternas innehåll. På ett föredömligt sätt har de öppnat upp dörrarna till sin produktion och bjudit in en stor allmänhet. Det ger ”transparens” och ett ärligt ansikte vilket skapar förutsättningar för ett fortsatt högt förtroende från konsumenterna, både när det gäller produkter och varumärke. Ansvaret och öppenheten – även i pressade lägen – gör Findus Sverige till en viktig aktör i livsmedelssverige.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078