23948sdkhjf

Alla nominerade till årets smakutvecklare

Glass, müsli, korv och örtvatten utgör produkterna hos årets nominerade.
De senaste tre åren har White Guide tillsammans med Livsmedelsföretagen delat ut utmärkelsen "Årets smakutvecklare". Priset går till en producent som under året (eller under längre tid) presenterat innovation vad gäller smak och upplevd kvalitet, vilket i sin tur inneburit en utveckling och spridning av gastronomi.

Förra året utsågs Scandinavian Organics med motiveringen att de bevisat att slakterispill kan vara en fantastisk råvara, och tidigare år har Wapnö Gårdsmejeri samt Findus tagit hem utmärkelsen.

Läs också: Ekobolag är årets smakutvecklare

Årets nominerade är Sorunda Korvfabrik, Paulúns, Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream och Bloomy Drinks.

Sorunda Korvfabrik – Familjen bakom de hantverksgjorda korvarna har 45 års erfarenhet av branschen och utsågs bland annat till Årets korvprofiler 2016 av Korvakademin. Företaget har tidigare främst riktat sig till restauranggrossister, men har börjat öka starkt på konsumentsidan.

Paulúns – Orklas varumärke, som främst representeras av frukostprodukter, har en tydlig hälsoinriktning och nomineringen motiveras bland annat med hänvisningar till "okonventionella och välbalanserade smakblandningar" och att de är "fullproppade av ’superingredienser’ men utan onödig sötma."

Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream – Glassbolaget vill utmana vanlig glass utan tillsatser, kemikalier, raffinerade ingredienser, animaliska produkter, socker, mjölk och gluten, men fortfarande med krämigt och smak.

Bloomy Drinks – Gör tre olika drycker på kolsyrat vatten, smaksatt med örter, rötter och blommor. För att få fram uppiggande kombinationer samarbetar man med Svenska örtmedicinska institutet.

Vinnaren presenteras i samband med White Guide-galan, som äger rum i Göteborg den 6 mars nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078