23948sdkhjf

Nu skeppas Krav till Hongkong

En hel butik fylld med svenska Krav-märkta produkter öppnar i storstaden.
I månadsskiftet augusti-september ägde NOPA-mässan (Natural and Organic Products Asia) rum, med en hel del svenska Krav-certifierade företag på plats. Kravs egna paviljong på mässan möttes enligt Krav med stort intresse, både från Sverige och den asiatiska marknaden.

Då följde tolv företag med – bland annat Food for Progress, Svenska Lantchips och Scandinavian Organics – för att visa upp sina produkter, och de får nu tillfälle att lansera sina produkter på den kinesiska marknaden. Kravs samarbetspartner, företaget Pear & Carrot, öppnar nu en butik i centrala Hongkong och fokus kommer ligga på Krav-märkta produkter från Sverige.

– Det finns ett tydligt intresse för mat från Sverige och Norden. Hongkong-borna är väl medvetna om vad de stoppar i sig och ekologisk mat från Sverige, det vill säga Krav-märkt, står för hälsa och god kvalité, säger Carol Ågren som med Per Ågren äger företaget Pear & Carrot.

Butiken går under namnet Moreganic Sweden och de företag som följde med Krav för att visa upp sina produkter på NOPA-mässan tidigare i år får en möjlighet att använda butiken som en plattform för sina produkter.

– Genom vår exportsatsning vill vi visa Krav-certifierade företag att det finns fler människor utanför Sverige som är villiga att betala ett bra pris för Krav-märkta produkter, säger Johan Ceije, försäljningschef på Krav, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094