23948sdkhjf

Charkproducenten förstärker med förvärv

Genom ett nytt förvärv från Polarbrödskoncernen utökar norrländska köttproducenten sortimentet – med fisk.
Norrländska kött- och charkproducenten Nyhléns Hugosons förvärvar Boden-företaget Guldfisken Kök AB, vilket gör att man nu också erbjuder fisk i utbudet. Man förvärvar företaget från Polarrenen, som är en del av Polarbrödskoncernen, skriver Affärer i Norr.

Guldfisken, som under 1990-talet påbörjade utvecklingsresan mot dagens utbud av kyld färdigmat, började lanseras i hela Sverige 2014. Sedan några år tillbaka utökade man sortimentet av fisk- och skaldjursprodukter till att även innefatta produkter med lamm, viltkött och kyckling.

– Vi ser en fortsatt stark utveckling för kyld färdigmat och moderna måltidslösningar tillagade på bra råvaror för vardag och fest. Guldfisken är ett spännande företag med många duktiga och kompetenta medarbetare med ett fokus på god och vällagad mat från Norrland. Genom förvärvet av Guldfisken får vi ytterligare förutsättningar för att stärka positionen som Norrlands ledande matföretag, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons, i ett pressmeddelande.

Anders Öquist, vd för Polarrenen, tillägger att de är glada att de kan se till att Gudlfisken kan fortsätta bedriva sin verksamhet utifrån Norrland. Man meddelar samtidigt att Polarrenen går från rollen som Polarbröds systerkoncern till att vara en del av en större koncern inom Polarbröd.

Nyhléns Hugosons har sedan tidigare meddelat planer på att utöka verksamheten med egen kycklingproduktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078