23948sdkhjf

Emå tar över konkursdrabbat varumärke

Det ekologiska mejeriet försattes i konkurs på egen begäran – skriver avtal för produktionsflytt.
Mejeri- och livsmedelsföretaget Blåklint begärde sig själva i konkurs i förra veckan på grund av för låg försäljning, skriver tidningen Correns näringslivssajt Affärsliv. Blåklint, som sålde produkter från två ekologiska producenter i Östergötland, har bland annat egen mjölk, ost och mjöl under det egna varumärket

– Vi har inte lyckats sälja tillräckligt mycket. Vi har legat lite högre i prisnivå, det har vi gjort för att klara omkostnaderna. Men det hjälper inte när de större ligger så lågt, säger grundaren Lars-Gunnar Samuelsson till Affärsliv.

Efter att företaget gått i konkurs tecknade grundaren genom konkursboet ett avtal med småländska Emåmejeriet, som innebär att de tar över både varumärke och produktion. I dagsläget levereras mjölkråvaran till mejeriet Hjordnära i Hjo, där mejeriprodukterna tillverkas.

Enligt Emåmejeriets vd Patrik Evertsson kommer produktionen att återupptas så fort som möjligt. Till en början ska den fortsätta skötas i Hjo, för att senare föras över till Emåmejeriet i Hultsfred. Avtalet innebär inte att någon anställd vid Blåklint följer med.

Emåmejeriet har redan stiftat bekantskap med regionens marknad, då man sedan tidigare tar hand om bland annat Östgötamjölks produkter. Flytten kan till och med innebära en ny produkt från Blåklint i form av ekologiskt smör, en produkt som Patrik Evertsson ser en lucka på marknaden för.

– Vi har i dag ett bra konventionellt smör. Därmed finns det goda förutsättningar för en ekologisk produktion. Det finns väldigt lite av den varan på marknaden, säger han till sajten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11