23948sdkhjf

Norrländskt fiskföretag försatt i konkurs

Laxbrist och höga priser gör att Skellefteåföretaget går i konkurs för andra gången.
Botnia Fisk i Skellefteå har försatts i konkurs efter att själva lämnat in en konkursansökan, skriver tidningen Norran. Företaget, som har omkring 20 anställda, levererar både färsk och förädlad fisk till Martin & Servera, Menigo, Ica och Coop.

Enligt Simon Markström Engman, advokat vid advokatbyrån Kaiding som utsetts till konkursförvaltare, är det den globala laxbristen under förra året som främst ligger till grund för konkursen. Bristen orsakade höga priser, vilket innebar att företaget inte haft tillräckligt i kassan för att göra de beställningar som krävts.

– De har inte kunnat betala i takt med att kundfordringarna kommit in och lämnade därför in en egen konkursansökan, säger han till Norran.

Det är inte första gången företaget stöter på svårigheter – 2003 gick man i konkurs, bland annat på grund av att en stor del av den odlade fjällrödingen dog av syrebrist under den varma sommaren 2002. Då kunde Botnia rekonstrueras, och året efter redovisade man en lika stor omsättning – 21 miljoner kronor – som innan konkursen.

Verksamheten kommer drivas vidare i väntan på att den inom kort läggs ut för försäljning, skriver Norran. I sin senaste årsredovisning noterade företaget en omsättning på cirka 45 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093