23948sdkhjf

Stopp för billig alkohol på kryssningslinjen

Ett begränsat förbud mot alkoholförsäljning införs på en av Silja Lines rutter mellan Finland och Sverige efter många klagomål.
Efter att ha mottagit flera klagomål från passagerare om oljud och stök på en av Silja Lines rutter bestämmer Tallink Silja att man hädanefter sätter ett visst stopp för alkoholförsäljningen.

Tax free-shoppens alkoholförsäljning på fartyget Baltic Princess stängs mellan torsdag till söndag, skriver Business Insider Nordic. Enligt nyhetssajten gäller det nya förbudet endast de som reser den 23 timmar långa övernattningsresan mellan finska Åbo till Stockholm och tillbaka. Förbudet gäller alltså bara på vägen mot Stockholm och passagerarna kan fortfarande köpa på tillbakaresan för att ta med sig sin ranson hem.

– Alkoholförsäljningen ombord är till för hemmabruk, säger Marika Nöjd, presskontakt på Tallink Silja i Finland till Business Insider Nordic.

Passagerare kan också köpa drycker med alkohol på barer och restauranger ombord men då självklart för ett dyrare pris – det man ville motverka var billiga inköp som sedan dricks i kabinerna. En kontroll av vem som omfattas av förbudet görs genom ett elektroniskt boardingkort, på samma sätt som man tar reda på om en person som vill köpa alkohol har åldern inne.

I och med förbudet går man i Viking Lines spår, som redan 2009 förbjöd alkoholförsäljning på helgerna på två av sina färjor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094