23948sdkhjf

Paulig värvar vd från Fazer

Här är koncernens nya vd och chef – tillträder i juni.
Paulig group rekryterar Rolf Ladau, i dagsläget vd för Fazer Konfektyr, som ny vd och koncernchef med start i juni.

I samband med det planerade tillträdet ersätter han tillförordnade koncernchefen Tina Andersson, som till följd av tidigare koncernchefen Jaana Tuominens övergång till Fiskars haft uppdraget sedan september förra året.

Rolf Ladau har arbetat som vd för Fazer Konfektyr sedan 2015, och har innan dess haft flera ledande internationella uppdrag inom Coca-Cola under de cirka sju år som han arbetade där. Dessförinnan har han arbetat för bland annat Kellog, Unilever och Procter and Gamble.

Enligt Pauligs styrelsordförande, Mikael Aru, ser man Rolf Ladau som en av Finlands mest internationellt erfarna ledare inom området snabbrörliga konsumtionsvaror.

– Genom att rekrytera Rolf Ladau har vi knutit till oss en internationell profil, med gedigen kunskap om branschen, som kan förverkliga Paulig-koncernens strategiska ambitioner. Vi värdesätter också mycket hans kunskaper om multinationella företag och samtidigt hans erfarenhet av att jobba i en familjekoncern, säger han i ett pressmeddelande.

När Rolf Ladau tillträder sin nya roll återgår tillförordnade koncernchefen Tina Andersson samtidigt till sin tidigare roll som direktör för koncernens strategi- och tillväxtfunktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078